Gorinchem krijgt Integraal Kindcentrum

GORINCHEM – Met ingang van het nieuwe schooljaar vormen openbare basisschool De Merwedonk en Stichting Kinderopvang Gorinchem samen het Integraal Kindcentrum (IKC) Merweplein.

Het IKC wordt een bruisende voorziening waar onderwijs en kinderopvang nog intenser samenwerken en vanuit één gezamenlijke visie en één doorgaande lijn, samen met ouders, werken aan de brede ontwikkeling van kinderen. Ouders zijn hiermee vanaf de inschrijving bij de zwangerschap tot aan de middelbare school verzekerd van een dynamisch aanbod van opvang, onderwijs en activiteiten.

Voor opvoedkundige vragen kunnen ouders terecht op het pedagogisch spreekuur. De orthopedagoge – intern begeleidster van De Merwedonk – is gespecialiseerd in gedrag en ontwikkeling van kinderen. Zij coacht, begeleidt en adviseert ouders en kinderen met een pedagogische hulpvraag. Het Merweplein is het eerste IKC in Gorinchem en gevestigd aan de Merwe Donk 4-6. Het IKC is alle werkdagen, 52 weken per jaar, tussen 07.00 en 18.30 uur open voor kinderen van 0 tot 13 jaar.