Gezellige borrel met burgemeester

WERKENDAM – Op vrijdag 12 mei hield SGP-jongeren Werkendam haar eerste politieke borrel. Een groep jongeren luisterde naar de speech van burgemeester Yves de Boer met als thema ‘jongeren in de samenleving’.

De Boer sprak onder andere over de afname van interesse in openbaar bestuur en politiek. “We moeten de politiek weer dichter bij de mensen brengen”, aldus De Boer. Tijdens de avond werd ook de fusie nog aangehaald. De Boer: “Politiek moet meer gaan doen met de ideeën van burgers. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de icoonprojecten en de toekomstvisie. De mening van jongeren moet serieus worden genomen, want zij vormen de toekomst van de nieuwe gemeente. De jongerenraad kan daar een belangrijke rol in spelen.”

Na de discussie was er volop ruimte voor ontmoeting. Er werd nagepraat over de speech van de burgemeester onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast werd bekend dat SGP-jongeren Werkendam binnenkort komt met een statement om aandacht te vragen voor reanimatieonderwijs.