Douwe Bob op Zomerfeest Gorinchem

GORINCHEM – Douwe Bob wint de eerste editie van De Beste Singer- Songwriter Van Nederland, speelt op Pinkpop, wint een 3FM Award, wordt 11e tijdens het Eurovisie Songfestival en is later dit jaar gratis te zien in Gorinchem.

Douwe Bob Posthuma is zoon van Simon Posthuma, bekend van Seemon & Marijke en de ontwerpersgroep The Fool die onder meer ontwerpen maakten voor The Beatles. Douwe Bob krijgt al op zijn zesde jaar pianoles en voegt daar vanaf zijn veertiende gitaar en zang aan toe. Via klassieke muziek en jazz maakt hij de overstap naar een carrière als singer-songwriter.

Douwe Bob breekt in 2012 op 19-jarige leeftijd door met zijn overwinning in het programma De Beste Singer- Songwriter Van Nederland. In de finale zingt hij het nummer Multicoloured Angels dat de 17e plaats in de Top 40 bereikt.

Op 3 mei 2013 komt Douwes eerste album Born In A Storm uit. Vader Simon Posthuma maakt illustraties bij het tekstboekje. Naast country zijn op het album invloeden te horen van singer-songwriters en Britse pop uit de jaren zestig. Op 15 juni 2013 staat de zanger op Pinkpop. Ook doet Douwe Bob een vrijwel uitverkochte clubtour door Nederland. Tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) gaat Whatever Forever: Douwe Bob in première. De documentaire is gemaakt door Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis in opdracht van de VARA en is een intiem portret van Douwe Bob en zijn vader Simon Posthuma die lijdt aan het syndroom van Korsakov.

Douwe Bob wint een 3FM Award in de categorie Beste Zanger. Eerdere winnaars van deze prijs waren onder anderen Marco Borsato en Guus Meeuwis. In april en mei doet de singer-songwriter een clubtour met band.

In 2015 vraagt Anouk of de zanger een duet met haar wil zingen. Hold Me wordt, ruim twee jaar na Multicoloured Angels, zijn grootste Top 40-hit. De zanger komt in mei 2015 met een tweede album, waarvan de titeltrack Pass It On als voorloper verschijnt. In het najaar wordt The News gekozen als single.

Op 4 maart 2016 wordt het songfestivalnummer gepresenteerd. De zanger noemt Slow down een protestsong tegen zichzelf ’tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. We moeten ons levenstempo vertragen.’ In de week van het songfestival verschijnt het album Fool Bar. De titel verwijst naar de bar in zijn huis in Amsterdam, waar hij regelmatig akoestische sessies houdt waarbij vrienden en fans welkom zijn. Uiteindelijk behaalt hij in Stockholm de finale van het songfestival, waar hij 11e wordt.

Op 25 maart 2017 geeft de zanger zijn tot dan toe grootste concert in AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) in Amsterdam. Op donderdag 17 augustus is Douwe Bob te zien in Gorinchem. Op de Groenmarkt.

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt bekend dat dinsdag 15 augustus Oakmadness, Puinhoop Kollektiv, Stepherd & Skinto en Jonna Fraser, woensdag 16 augustus Paul Sinha, Diggy Dex en Broederliefde, donderdag 17 augustus Rondé en zondag 20 augustus Zuco 103 het podium betreden. Wekelijks zal de organisatie nieuwe artiesten bekend maken via haar website www.zomerfeest.nl en haar social media kanalen.