1st International Dutch St Ayles Skiff Regatta

WOUDRICHEM – Er moest behoorlijk wat water door de Maas maar Watersportvereniging Woudrichem organiseert op zaterdag 27 mei the 1st International Dutch St Ayles Skiff Regatta.

Tijdens deze roeiwedstrijd op de Afgedamde Maas zullen Schotten, Engelsen, Ieren en Nederlanders het tegen elkaar opnemen over een roeiafstand van 2.000 meter. In totaal doen er 200 roeiers, jong en oud, mee aan het prachtige evenement. Het spektakel duurt van 9.00 tot 18.00 uur.

De wedstrijden worden gevaren in St Ayles Skiffs. Dit is een sloep vergelijkbaar met een zalmschouw en een vissersboot zoals die vroeger in Schotland werden gebruikt. Aan de overkant van de Noordzee worden veel roeiwedstrijden voor deze boten georganiseerd. Leden van Watersportvereniging Woudrichem zijn al een flink aantal keer afgereisd naar wedstrijden aldaar. De watersportvereniging is daarom bijzonder trots deze eerste St Ayles Skiff Regatta op het vaste land te organiseren.