Snel internet voor de regio binnen handbereik

ALTENA – De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben de weg vrijgemaakt om circa 3.000 adressen in het buitengebied van een glasvezelnetwerk te voorzien.

Zij hebben met de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder de uitrol van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden gerealiseerd kan worden. De voorbereidingen voor lokale glasvezelcampagnes zijn inmiddels opgestart. Wanneer tijdens de campagne minimaal 55 procent van de adressen zich aanmeldt, bouwt Mabib het glasvezelnetwerk.

Inwoners van het buitengebied ontvangen informatie van Mabib over de plannen en mogelijkheden. Mabib kiest in de voorlichting voor een persoonlijke benadering. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder, betalen bewoners een vergoeding van 1.815,- euro inclusief btw om de glasvezel met de woning te verbinden. Bewoners kunnen ook kiezen om eenmalig 250 euro en maandelijks 15 euro te betalen. In Aalburg, Werkendam en Woudrichem zullen er 5 providers actief zijn op het netwerk. Libernet, Kliksafe en Solcon voor de consumenten en Cbizz en Weserve voor de bedrijven.