Biesbosch-lezing door Jacques van der Neut

WERKENDAM – Op 19 mei geeft boswachter Jacques van der Neut een lezing over de recente historie van zijn werkgebied, de Biesbosch: Van boerenland naar waterland.

Boswachter Van der Neut werkt al sinds 1977 in de Biesbosch en weet daarover boeiend te vertellen en te schrijven. Op uitnodiging van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. spreekt hij over de enorme veranderingen in het Biesbosch-gebied in de achterliggende twintig jaar. Over kleiwinning in de jaren ’90, Ruimte voor de Rivier in de Noordwaard en welke consequenties dat had voor het karakter van de Biesbosch.

Kortom, hij zal natuur en historie combineren. Speciaal voor deze gelegenheid vindt de lezing plaats in de onlangs geopende, sfeervolle Biesbosch Schuur aan De Werken 1 in Werkendam. De inloop is vanaf 20.00, de aanvang is 20.30. De kosten: 5 euro voor niet-leden en 2 euro voor leden, inclusief een kop koffie.