Uitgifte grond voor bouw eigen woning

GORINCHEM – In het woongebied Tuinen van Mollenburg komen, in vier fases, 29 vrije bouwkavels beschikbaar waarop particulieren zelf hun woning kunnen bouwen.

De uitgifte van de 7 bouwkavels behorend bij fase 1 is deze maand gestart, geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 31 mei aanstaande. De kavels uit fase 1 liggen in het zuiden van het woongebied Mollenburg en variëren in grootte van 315 tot 440 m2. Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 mei aanmelden bij de gemeente via het formulier op www.gorinchem.nl/mollenburg. Per aanmelding mogen maximaal drie voorkeurskavels aangegeven worden op basis waarvan de gemeente de kavels toewijst. Bij meerdere aanmeldingen voor dezelfde kavel, worden kavels toegekend op basis van loting.

Mollenburg ligt aan de noordzijde van Gorinchem tegen de rijksweg A15 en is rondom omgeven door groen en water. Het gebied bestond uit sportvelden en maakt nu plaats voor een nieuwbouwwijk. In deze nieuwbouwwijk worden 29 vrije bouwkavels uitgegeven in vier fasen. Daarnaast ontwikkelen Bemog en AM 129 koopwoningen in het gebied onder de naam ‘Tuinen van Mollenburg’. Het kleinschalige karakter in combinatie met de ruime opzet, het groen en water rondom en de oud-Hollandse architectuur maken de Tuinen van Mollenburg heel bijzonder om te wonen.