Gorinchem Beweegt opent nieuw sportpunt

GORINCHEM – Op donderdag 11 mei start Gorinchem Beweegt met een nieuw sportpunt in Gorinchem-Oost. Op het schoolplein van basisschool De Merwedonk kunnen kinderen uit de wijk wekelijks op donderdagmiddag na schooltijd samen sporten en bewegen.

Voorheen konden de kinderen in Gorinchem-Oost alleen terecht bij het sportpunt in De Oosterbliek. Die afstand bleek voor sommige ouders en kinderen toch wat te groot. Met het nieuwe sportpunt bij De Merwedonk hoopt Gorinchem Beweegt nog meer kinderen en ouders te bereiken. Voor sportverenigingen is het sportpunt een mooie gelegenheid om het aanbod van de club onder de aandacht te brengen bij Gorcumse basisschoolkinderen. Denk hierbij aan een clinic op school of het verzorgen van een activiteit op één van de sportpunten. Op deze manier kunnen kinderen kennismaken met verschillende sporten. Dit leidt op termijn hopelijk tot een structurele sportdeelname bij een sportvereniging.

Activiteiten bij het sportpunt bij De Merwedonk vinden iedere donderdagmiddag van 15.15 – 16.30 uur plaats voor alle basisschoolkinderen uit de wijk. Buurtsportcoach Sjoerd Boons van Gorinchem Beweegt is als begeleider aanwezig. Er wordt gesport op het schoolplein of op het grote speelveld aan de overkant van de school. Ook in de andere wijken van Gorinchem zijn sportpunten te vinden. Kijk hiervoor op de website www.gorinchembeweegt.nl.