Esra Kostense naar Districtskampioenschap turnen

AALST – S.v. Hamarithi leverde vier bovenbouwturnsters af bij het regiokampioenschap. De meiden turnden boven verwachting. Twee turnsters mogen zelfs naar het Districtskampioenschap, dat op 20 mei gehouden wordt in Amsterdam.

De trainsters van Esra Kostense wisten dat ze hoge ogen kon gooien op het regiokampioenschap divisie 4 en 5 in Amersfoort, nadat ze de twee voorwedstrijden met vlag en wimpel had afgerond. Esra startte met een mooi uitgevoerde vloeroefening met o.a. de nieuwe elementen wisselspagaat en streksalto achterover. Dit leverde een hogere moeilijkheidscore op. Ze behaalde op vloer de 6e score met 11,600 punten. Hierna volgde de sprong, waar ze zich ze als een van de weinige, kon onderscheiden met een moeilijkere sprong. De half in, half uit over de pegasus leek wat ondergewaardeerd. Ook hier behaalde ze de 6e score. Toch stond Esra na deze toestellen aan de top van de 36 meisjes die deelnamen aan het regiokampioenschap. Op brug gooide zij hoge ogen door netjes door te turnen. Met 11,950 behaalde zij de 2e score op dit toestel. De zenuwen leken toegenomen toen het laatste onderdeel, de evenwichtsbalk, aan de beurt was.

Er werd gekozen voor een moeilijke opsprong met veel waarde, wat Esra goed uitvoerde. Helaas was zij de balk niet de baas met de radslag en ging zij er hiermee af. Ook de sprongenserie was nog wat voorzichtig uitgevoerd. Esra eindigde, op 0,2 van het podium, op plaats 6. De beste 18 turnsters mogen doorstromen naar het Districtskampioenschap. Dit doel werd wel ruim gehaald. Ook andere Hamarithi-teamgenootjes van Esra kwamen in actie. In de zelfde categorie turnde Charlyse Uleman naar plaats 23. Marieke van den Broek turnde subliem en kreeg het zilver omgehangen. Aukje de Haan kwam uit in een categorie hoger, maar kon zich niet meten met de concurrentie. Zij werd 32e.
Naast Esra mag ook Marieke gaan deelnemen aan het districtskampioenschap.