Lancering Jeugdsportfonds in de gemeente Aalburg

AALBURG – Op 10 mei aanstaande, tijdens de wielerclinic met Marianne Vos omstreeks 15.30 uur, overhandigt Dhr. J. Wassink van Rabobank Altena namens de Rabobank Foundation een cheque van € 2.500 aan mevrouw M. Rijsdorp van Jeugdsportfonds Brabant.

Met deze bijdrage en de bijdrage van de gemeente Aalburg kan Jeugdsportfonds in Aalburg van start, waardoor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen lid kunnen worden van een sportvereniging. In Nederland leven ruim 423.000 kinderen in armoede. In deze gezinnen is vaak te weinig geld om lid te worden van een sportclub. Ook in de gemeente Aalburg leven kinderen en jongeren in gezinnen die op of onder de armoedegrens leven.

Jeugdsportfonds biedt deze kinderen een steuntje in de rug door het betalen van contributie en benodigde attributen. Voor € 250,- kan een kind een jaar lang sporten. Lokaal draagvlak is zeer belangrijk voor het succes van het Jeugdsportfonds. De steun van gemeenten en bedrijven is onmisbaar. De Rabobank Foundation, het landelijke maatschappelijke fonds van alle Rabobanken ondersteunt de missie van het Jeugdsportfonds om in 2 jaar tijd meer gemeenten aan te laten sluiten bij het Jeugdsportfonds.