De Molenhof Werkendam opent haar deuren

WERKENDAM – Zaterdag 6 mei opent wethouder John Bakker het nieuwe dagbestedingscentrum voor volwassenen De Molenhof in Werkendam. Hiermee sluiten de Dongemondgemeenten een contract met de 100e zorgaanbieder.

Met deze nieuwe zorgaanbieder neemt de diversiteit van dagbesteding in de regio toe, iets wat zeer wordt toegejuicht door de Dongemondgemeenten. Voor inwoners in Dongemond is er veel keuze uit zorgaanbieders. Dat zorg ervoor dat er altijd passende begeleiding, dichtbij huis geboden kan worden. De dagbesteding bij De Molenhof is maatwerk. Per persoon wordt bekeken welke activiteit als prettig wordt ervaren. Er is een breed scala aan mogelijkheden. Zo zijn er culinaire activiteiten, bewegingsactiviteiten, kan er muziek gemaakt worden, een spelletje gespeeld of bijvoorbeeld een wandeling gemaakt. Niets is verplicht, maar waar het mogelijk is wordt het ter hand nemen van activiteiten gestimuleerd. De Molenhof streeft ernaar voor iedereen het thuis gevoel te creëren.

De gemeenten in de regio Dongemond (Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem) sluiten overeenkomsten met zorgaanbieders voor begeleiding van inwoners die dat nodig hebben in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze begeleiding is er in vele soorten en maten en kan bestaan uit bijvoorbeeld dagbesteding, maar ook persoonlijke verzorging of geestelijke gezondheidszorg. Het uitgangspunt is dat er voor elke inwoner met een hulpvraag een maatwerkoplossing is. Hiervoor kunnen inwoners zich wenden tot het Wmo loket van de gemeente of een sociaal wijkteam, waar zij in contact komen met een consulent voor een gesprek op het gemeentehuis of thuis aan de keukentafel.