Romée van Rossem blinkt uit in Antwerpen

ANTWERPEN/WERKENDAM – Dit jaar hebben de Biesboschzwemmers voor de tiende maal deelgenomen aan de Antwerp International Youth Swimming Cup. De groep van tien zwemmers ging de strijd aan met diverse toppers van Belgische verenigingen.

Behalve Belgische zwemmers waren er ook veel Nederlandse zwemmers aanwezig. De benjamin van de Werkendammers, Romée van Rossem, wist op al haar afstanden persoonlijke records te zwemmen.

Romée was ingeschreven op de 50 meter rug-, school- en vrije slag en 100 rug- en schoolslag. Op de rugslag sprint behaalde ze grootste verbetering met bijna vier seconden, maar ook op de schoolslag sprint ging er ruim een seconde van haar persoonlijke record. Op de 50 ‘vrij’ was ze exact een halve seconde sneller dan ooit. Op de 100 meter schoolslag haalde Romée 0,6 seconden van haar tijd af. De 100 rugslag had Romée nog nooit in een 50 meter bad gezwommen, maar haar eindtijd was keurig in vergelijking met haar inschrijftijd uit het 25 meter bad.

Sanne van de Pol en Leendert Paans wisten beide top tien noteringen te behalen. Sanne werd op zowel de 50 vrije slag als de 100 schoolslag vijfde in haar categorie. Op de vrije slag bleef ze op 0,01 seconde van haar beste tijd steken. Voor Leendert was er een zevende plaats op de 200 vlinderslag in een persoonlijk record van ruim twee seconden. Later op de vrije slag sprint wist Leendert voor het eerst binnen de 28 seconden te blijven. Hij was ruim een halve seconde sneller dan ooit.

Redine van Breugel, Femke Golverdingen en Sacha Maas zwommen ook allen een persoonlijk record en toevallig op sprint afstanden. Redine verbeterde haar beste tijd op de 50 vlinderslag met ruim een seconde. Voor Femke en Sacha waren er persoonlijke records op de 50 ‘vrij’. Femke was ruim een seconde sneller en Sacha zelfs ruim twee seconden.

Voor Larissa Huisman, Tom Kruis, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven waren er geen persoonlijke records, maar in de meeste gevallen wisten ze keurige races te zwemmen die helaas niet beloond werden met nieuwe toptijd.

De laatste twee weekenden van mei staan de Brabantse Kampioenschappen op het programma en dan zullen de diverse leden van de Biesboschzwemmers weer aan de start verschijnen waarmee er bijna een einde aan het binnenbad seizoen zal komen. Vanaf half juni beginnen de open water wedstrijden en in augustus staat de eerste wedstrijd op de kalender die meetelt voor de Brabantbeker. Het open water seizoen zal dit jaar half september eindigen.