Ontdek het beschermen van weidevogels

GIESSEN – In het kader van de Nationale Vogelweek van 6 t/m 14 mei zijn er in heel Nederland gratis vogelexcursies.

In het Land van Heusden en Altena biedt de Weidevogelgroep van Altenatuur en de VMB belangstellenden aan een dagdeel mee te lopen met één van de zeven loopgroepen die van begin maart tot eind juni actief zijn met het zoeken en beschermen van weidevogels, zoals kieviten, scholeksters, grutto’s wulpen en tureluurs. Onder begeleiding van ervaren vrijwilligers heb je kans op het zien van weidevogelnestjes of kuikens op akkerland of weilanden. Onderweg kun je onverwachte ontmoetingen hebben met bijzondere vogels als veldleeuweriken, grasmussen of gele kwikstaarten.

Aanmelden voor deze excursie gaat eenvoudig door een mail te sturen naar: l.bruining@planet.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. De Nationale Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek, vogelwerkgroepen en diverse natuurorganisaties.