Eerste exemplaar van boekje 'Herinner… de namen'

WOUDRICHEM – Op 4 mei, na afloop van de herdenkingsplechtigheid bij het gemeentehuis in Woudrichem, wordt in het gemeentehuis het eerste exemplaar van het boekje ‘Herinner… de namen’ overhandigd aan burgemeester Arie Noordergraaf.

Met dit boekje heeft de Stichting Gedenkteken Oorlogsslachtoffers in de gemeente Woudrichem zich ten doel gesteld de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog uit de streek levend te houden. Het boekje is een eerbetoon aan het leven van de Woudrichemse oorlogsslachtoffers, laat de Stichting Gedenkteken Oorlogsslachtoffers weten.

In het Visserijmuseum Woudrichem is de tentoonstelling over het leven van de Joodse Woudrichemse burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eerder legt Gunter Demnig voor deze mensen op zondag 5 februari zeven Stolpersteine op Kerkstraat 18 en 74. Zij werden door de Nazi’s weggevoerd en vermoord. Lees het verhaal over de familie Benjamins op www.oudwoerkum.nl.