Diggy Dex & Paul Sinha op Zomerfeest Gorinchem

GORINCHEM – “Als organisatie van het mooiste feest van Gorinchem zijn we nogal tevreden over onze woensdagavond.” Aan het woord is Mark Pellikaan, samen met Thessa van Andel en Arno Pruissen, verantwoordelijk voor de Programmering van het Zomerfeest.

“De woensdagavond is qua publieke belangstelling normaal gesproken de lastigste avond”, zo vervolgt Mark zijn verhaal, “maar dit jaar zal de Groenmarkt ook op woensdag uit zijn voegen barsten!”

Paul Sinha:
20 januari 1996 wordt Paul Sinha geboren in Deventer. Opgroeiend aan de rand van het centrum ontstaat al snel interesse voor muziek en ritmes. Met name hiphop spreekt hem aan en zodra hij de kans krijgt, begint Paul zijn eigen teksten te schrijven en te performen. Tweetalig opgevoed door een Engelse vader en een Nederlandse moeder, verschijnen in beide talen liedjes van zijn hand. Op zijn 16e komen de eerste songs naar buiten en wint Paul een talentenjacht. Al snel komt hij in contact met Purp (Burak Sagir) en de twee besluiten hun krachten te bundelen in het duo Vans ’n Purp. Samen beginnen ze een studie aan de Herman Brood academie en brengen ze o.a. hun EP Bloed en Goud uit. In 2015 besluiten ze hun wegen te scheiden en zich te focussen op een solo carrière. Al snel na de splitsing verandert Paul’s muziek. Het rappen maakt steeds vaker plaats voor zang en nummers worden poppy en dansbaar.

Diggy Dex (met band):
Koen Jansen, alias Diggy Dex, is al een jaar of tien een vaste waarde binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., maar sinds hij in 2006 zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa uitbracht, is hij een gevestigde naam. Met zijn tweede album Mayonaise Voor De Ziel, liet Diggy Dex horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen. Het leverde hem lovende recensies op van o.a. Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12. Ondertussen bewees hij op de Nederlandse podia en festivals ook live een niet te missen act te zijn. In de zomer van 2009 scoorde Diggy Dex in zowel Nederland als België een hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch), in samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere. Na een uitgebreide clubtour en talloze festivals in Nederland en België (o.a. Solar Festival, Lowlands, Noorderslag) verscheen in 2010 het album Lange Nachten, Korte Dagen dat tot ver buiten de lijntjes van de hiphop kleurt. Diggy Dex werd zowel bij de 3FM-, als bij de TMF Awards driemaal genomineerd. In 2014 verschijnt zijn vierde album Do It Yourself met lovende recensies en talloze optredens tot gevolg. De single Treur Niet (Ode Aan Het Leven) behaalt in 2015 de platina status, staat maandenlang in de hitlijsten en wordt zelfs verkozen tot beste Nederlandse single tijdens de BUMA NL Awards 2016. In de tussentijd verschijnt de indringende single Morgen Komt Het Goed, een lied wat Diggy schreef naar aanleiding van de aanslagen in Brussel. Eveneens platina behaalt Diggy Dex met de single Ik Huil Alleen Bij Jou, waarop hij zich samen met Ali B. van zijn gevoelige kant laat zien.

Broederliefde:
Broederliefde behoeft eigenlijk geen toelichting. De #1 van Nederland op dit moment. Nummers als Alaka, Do Or Die, Ballon en Jungle zullen uit volle borst worden meegezongen. Broederliefde geeft dit jaar haar eigen stadionconcert in Sparta Stadion Het Kasteel, staat op Lowlands én Pinkpop en is dus gratis te zien. Bij ons. Op de Groenmarkt.

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt bekend dat dinsdag 15 augustus Jonna Fraser, donderdag 17 augustus Rondé en zondag 20 augustus Zuco 103 het podium betreden. Wekelijks zal de organisatie nieuwe artiesten bekend maken.