Zorgen om veiligheid Interlinerhalte Nieuwendijk

NIEUWENDIJK – CDA raadslid Otto van Breugel maakt zich samen met de inwoners van Nieuwendijk zorgen om de veiligheid van de interliner aan de kant van Almkerk.

Auto’s stoppen half op de weg en in de berm om hun passagiers in- en uit te laten stappen . Er wordt gekeerd en gebruik gemaakt van de afrit van de A27. Er is echt sprake van bijna ongelukken. Herhaaldelijk heeft het CDA al gevraagd om een oplossing want een kiss & ride zone ontbreekt maar er gebeurt niets.

Otto van Breugel (CDA): “Ik snap best dat het een beetje ingewikkeld is omdat het op de grond van de Provincie ligt maar waarom het allemaal zo lang duurt is mij een raadsel. Het is wachten op ongelukken. Als je dit serieus neemt neem je vooraf fysieke maatregelen om stoppen in de berm te voorkomen”.

Het CDA heeft nu vragen gesteld aan het college van B&W om te komen tot een degelijke oplossing. Ook is Stadenlid Ronald van Vugt ingelicht en gevraagd om binnen de Provincie direct opheldering te vragen waarom het allemaal met zo’n slakkengang gaat.