Open Dag Waterschap Rivierenland

REGIO – Op zaterdag 13 mei organiseert Waterschap Rivierenland een Open Dag op diverse locaties in het gebied. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom.

De rioolwaterzuiveringen in Schelluinen, Sleeuwijk, Tiel en Weurt zijn open. Ook gemalen in Kinderdijk, Hardinxveld-Giessendam, Zoelen en Nijmegen openen hun deuren. Er zijn rondleidingen en demonstraties over onder andere dijkbewaking, maaiboten, noodpompen en muskusrattenbeheer. Het kantoor in Tiel staat in het teken van klimaat. Er zijn rondleidingen door het kantoor en naar de Centrale Regiekamer. Bezoekers kunnen vragen stellen aan bestuurders of ideeën opdoen om een klimaatbestendige tuin te ontwerpen. Ook worden diverse innovatieve ontwerpen getoond en laat het waterschap zien wat het doet aan duurzaamheid.

Voor kinderen zijn er leuke en leerzame activiteiten op de rioolwaterzuiveringen. Voor de kleuters is er het spel ‘Wat hoort er niet in de sloot?’, 6-12 jarigen kunnen meedoen aan de Waterspaarders-workshop en hun eigen shampoo-etiket ontwerpen. 12-plussers kunnen het Rioolspel spelen. Kijk voor meer informatie op www.waterschaprivierenland.nl/opendag.