Sonnema grijpt net naast brons in Duitsland

KOBLENZ/WIJK EN AALBURG – Vrijdag is Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg afgereisd naar het Duitse Koblenz om deel te nemen aan de internationale krokoyama cup.

Het was een groot toernooi waar zo’n 725 deelnemers van 165 karate scholen uit 11 landen streden om het hoogste podium. Rick, die uitkomt voor Karate Do-Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie – 21 jaar. Rond 10.00 uur begon Rick zijn categorie heel sterk. Het gevoel op de mat was super en dat liet Rick ook zien in de wedstrijden. De eerste en tweede ronde won Rick overtuigend van zijn Duitse en Belgische tegenstanders.

Helaas moest Rick in de halve finale zijn meerdere erkennen in zijn Duitse tegenstander. Daardoor mocht Rick zich zelf klaar gaan maken voor een strijd om de 3e plaats. Helaas greep Rick net naast het brons en moest hij het doen met een 5e plaats.