Waterinformatiemarkt bij tuincentrum Kolbach

RIJSWIJK – De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en Waterschap Rivierenland organiseren zaterdag 20 mei van 10.30 tot 16.00 uur een waterinformatiemarkt bij tuincentrum Kolbach in Rijswijk.

Klimaatverandering zorgt voor meer en heftiger buien. Ook voor de toekomst moeten we er rekening mee houden dat er in een korte tijd heel veel regen kan vallen. Goed dus om te kijken hoe we allemaal een steentje bij kunnen dragen aan het hoosbuibestendig maken van straten, huizen, buurten, dorpen en akkers. Daarover gaat de waterinformatiemarkt. Gemeenten en Waterschap Rivierenland richten zich op aanpassingen in de openbare ruimte. Inwoners kunnen maatregelen nemen in huis en tuin. Alle kleine beetjes helpen.

Tijdens de informatiemarkt kunnen inwoners zien hoe ze hun tuin watervriendelijk kunnen maken. Ook de maatregelen die gemeenten en waterschap nemen om wateroverlast tegen te gaan worden getoond. Voor kinderen zijn er leuke en leerzame activiteiten. De waterinformatiemarkt sluit aan bij de landelijke Week van ons Water van 12 tot 21 mei.