Geslaagd badminton Paastoernooi Cross Smash

WERKENDAM – Donderdag 13 april organiseerde Badminton Club Cross Smash voor de eerste keer het jaarlijks terugkerende Paastoernooi voor de senioren.

Leden en sponsoren werden aan elkaar gekoppeld door het trekken van lootjes. Een leuk concept waarbij gevorderde en startende badmintonners met en tegen elkaar speelden. Doordat voorafgaande aan het toernooitje de jeugd training kreeg, waren op één avond meer dan 100 badmintonners actief in Sporthal De Crosser.

De senioren en sponsoren waren uitgenodigd om vanaf acht uur binnen te stromen, hierdoor konden zij de vorderingen van de jeugdleden tijdens de training nog even bekijken. Dit alleen creëerde al een gezellige sfeer. Om half negen verlieten de meeste jeugdleden de sporthal en werd aangevangen met de loting en de eerste wedstrijden. De wedstrijden duurde steeds 10 minuten, waarna werd gewisseld van partner, tegenstander en baan.

Al snel moesten de eerste spelers een rondje overslaan. Badminton in de zaal is immers een zeer intensieve sport, niet te vergelijken met thuis een shuttletje overslaan. Toch bleven de banen tot half elf helemaal bezet en werd de inzet alleen maar groter. Na de wedstrijden werd in het sportcafé de juryprijs uitgereikt onder het genot van een hapje en een drankje.