Esra Kostense behaalt zilver met Hamarithi

AMERSFOORT/RIJSWIJK – Turnster Esra Kostense uit Rijswijk, die uitkomt voor S.V. Hamarithi uit Aalst, heeft afgelopen zaterdag een mooi resultaat geleverd voor haar team.

Samen met turnsters Emma Burghout, Emma Groeneveld en Amber Groeneveld vormde zij een team in de categorie keuze E van de clubteamwedstrijd in Amersfoort. Normaal gesproken komt Esra uit in de 5e divisie, maar ditmaal mocht zij turnen tegen turnsters van de 3e divisie.

De turnster deed niet onder voor de ervaren turnsters in de derde divisie. Esra zou het team ondersteunen op de toestellen sprong en brug. Op sprong springt zij sinds kort een erg mooie half in, half uit. Ze draait volledig in en maakt een mooie afzweef. Esra mocht dan ook op tactiek van de trainster als laatste starten op het onderdeel. Want als laatste moet je de turnster laten turnen, die het mooiste springt. Esra kreeg een mooie 11,825. Een prachtige score.

Op brug kreeg de turnster de opzwaai deze keer niet boven horizontaal. Dit koste haar een halve punt en hier baalde Esra zelf ook van. Wel deed ze een nette halve draai kip en turnde ze de kip en wegzet salto direct achter elkaar door. Een 10,367 was een prima cijfer op het toestel. De overige turnsters uit haar team deden het ook erg goed. Dit zorgde ervoor dat het team uiteindelijk het zilver in ontvangst mocht nemen.