Die Schone Mullerin in Kasteel Dussen

DUSSEN – Donderdag 11 mei om 20.00 uur vindt in Kasteel Dussen de uitvoering plaats van Die Schone Mullerin van Schubert door Timotheus Maas, begeleid door Lémuel Grave.

Zij laten het verlangen naar een liefdevol verleden horen. Ook dit is een magnifieke liedcyclus van Franz Schubert. Deze cyclus heeft altijd op een of andere manier in de schaduw gestaan van de cyclus Die Winterreise, maar is echter zeker niet minder mooi en aangrijpend. Een wereld van snelstromend water, lente en liefde, en lopen, eindeloos lopen met een molensteen om je nek.

Timotheus Maas, geboren en getogen in Dussen, ontdekte al vroeg zijn liefde voor muziek, zong al snel solistisch in koren en won in 2002 in het Tv-programma Una Voce Particulare. In 2011 studeerde hij succesvol af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna voltooide hij zijn Masterstudie aan de bekende Hochschule fur Musik und Theater in Hamburg. Hij treedt internationaal overal op. Met de pianist Lémuel Grave vormt hij al een aantal jaren een prachtig muzikaal duo. En dat is via hun begeesterend optreden te horen. Ook is er de mogelijkheid om een forte piano te bewonderen uit de tijd van Schubert, beschikbaar gesteld door de Dussense A. Wiegers.

De toegang is 10 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. Reserveren kan bij voorkeur via www.kasteel-dussen.nl of telefonisch via de reserveringslijn 06-22150247.