Opening tentoonstelling 'Zonder boer geen voer'

RIJSWIJK – Op vrijdag 21 april wordt de rondreizende tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer’ feestelijk geopend door wethouder Paula Jorritsma bij Tuincentrum Kolbach in Rijswijk.

Het doel van deze bijzondere tentoonstelling is om de lokale boerengeschiedenis en het lokale archeologische en historische onderzoek meer bekendheid te geven. Ook wordt duidelijk dat stad en platteland niet zonder elkaar kunnen; Zonder boer geen voer. De tentoonstelling is tot en met Pinksteren dagelijks te bezoeken.

Er zijn verschillende lees-, kijk- en doekisten die de bezoeker meenemen door de geschiedenis van onze voedselproductie. Het begint bij de eerste zelfvoorzienende boeren en eindigt bij de moderne precisielandbouw. De tentoonstelling vertelt een lokaal verhaal en de tentoongestelde archeologische objecten zijn daarom ook allemaal afkomstig uit de regio. Zonder Boer Geen Voer wordt mogelijk gemaakt door de Regio West-Brabant, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Erfgoed Brabant, ZLTO, Monumentenhuis Brabant en de gemeenten Halderberge, Bergen op Zoom, Breda, Oosterhout, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Zundert, Werkendam, Woudrichem en Aalburg.