Fotowedstrijd 'Water in Altena'

ALTENA – De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en Waterschap Rivierenland organiseren een fotowedstrijd met het thema ‘Water in Altena’. De fotowedstrijd is onderdeel van de Week van ons Water van 12 tot 21 mei 2017.

Aan water in Altena geen gebrek: het gebied wordt omarmd en doorsneden door rivieren, kanalen en watergangen. Ook kent het gebied vele plassen en wielen. Meestal kunnen we daarvan genieten en het levert schitterende foto’s op. De afgelopen zomers heeft water ook voor overlast gezorgd op akkers, in straten en zelfs in huizen. De fotowedstrijd gaat daarom niet alleen over het water zelf. Ook maatregelen om het gebied klimaatbestendig te maken mogen op de foto. Van het plaatsen van een waterton tot het aanleggen van waterberging.

Wat doen gemeenten en waterschap om het watersysteem klimaatbestendig te maken? En wat kunnen inwoners in hun eigen tuin doen om wateroverlast tegen te gaan? Deze vragen komen aan de orde tijdens de Week van ons Water. Voorwaarden en meer informatie over de fotowedstrijd is te vinden op www.altena2019.nl/fotowedstrijd.