Kinderen en ouderen schilderen cultureel erfgoed

WOUDRICHEM – Zaterdag 8 april heeft burgemeester Arie Noordergraaf door het onthullen van een geschilderde plattegrond van Vesting Woudrichem de permanente tentoonstelling over het erfgoed van Woudrichem geopend.

Plaats van handeling was Zorgcentrum De Lemmenskamp in Woudrichem. Daarna opende de burgemeester samen met de kinderen van de Eben Haezerschool hun eigen galerie door met de kinderen een ballonenmuur door te prikken. Dorpsdichter Marcel Vaandrager was gevraagd om voor deze gelegenheid een gedicht te schrijven en voor te dragen over de verschillen en de overeenkomsten tussen jongeren en ouderen. De opening werd goed bezocht. De samenwerkende organisaties kijken tevreden terug op dit bijzondere project.

Op initiatief van Het Open Atelier van Stichting Kunst uit Giessen heeft een groep van 27 leerlingen uit het basisonderwijs van de Eben Haezerschool onder begeleiding van personeel van de Lemmenskamp gesprekken gevoerd met bewoners van de Lemmenskamp. Het ging over oude- en hedendaagse beroepen en wat ouderen en jongeren bezighoudt. Ondanks de grote leeftijdsverschillen blijken er opvallend veel overeenkomsten te zijn. Vervolgens werden er schilderijen gemaakt van het cultureel erfgoed in Woudrichem. Stichting Kunst heeft speciaal voor dit project als extra hulpmiddel een memoriespel over Woudrichem gemaakt.