Jeugd Cross Smash verbetert zich en blijft groeien

WERKENDAM – Afgelopen zaterdag stonden de eerste returnwedstrijden van de voorjaarscompetitie op het programma.

Een prachtige gelegenheid om te zien of de trainingsactiviteiten al vruchten afwerpen. Met name spelertjes van de tweede jongste opstapteams speelden tijdens de heenwedstrijden soms pas een aantal maanden.

Regioteam 1 trad thuis aan tegen Vridos uit Giessenburg met in hun team Kylian Bot. Kylian traint sinds een aantal maanden bij Cross Smash, dus waren de nodige spanningen te voelen. Reikhalzend werd uitgekeken naar de langverwachte wedstrijd tussen Kylian en Daniël Schermers, echter had hun coach Ellen Kooijman de eerste en tweede jongensenkel omgedraaid, waardoor Joris de Jong de rackets kruiste met Kylian. Helaas kwam Joris kracht te kort en verloor in twee sets. Net als bij de heenwedstrijd steunde het team op de meisjes Gernine Koek en Marlies de Jong. Waar de heenwedstrijd met 5-3 nog in het voordeel van Cross Smash was geëindigd, werd het nu na een aantal zeer spannende en gezellige wedstrijden 4-4.

Hendrik-Ido-Ambacht was het decor voor de uitwedstijden van opstapteam 1 en 2 tegen Silver Shuttle. Team 1 speelde tegen een van de meest gezellige teams van de competitie. Zelfs tijdens de wedstrijden werden veel grappen en grollen gemaakt. Helaas werden veel wedstrijden nipt verloren en was de uitslag na drie uur spelen 7-1. Je mag de hal en de verlichting nooit de schuld geven, maar diverse spelers hadden zelfs na de wedstrijd nog steeds last van de zeer moderne maar scherpe verlichting. Alleen Kim Beumer wist op overtuigende wijze haar enkel te winnen. Ondanks het verlies namen Andreas Cornet, Cas Speksnijder, Patrick Oevermans en Carlijn Domeni met veel plezier aan het spel ‘om-het-net’. Een opname hiervan is te bewonderen op de facebook pagina van BC Cross Smash.

Team 2 (Lianne van Maastricht, Sophie Smaal, Thomas Ebert, Bjorn Smaal, Dirk Alberts en Boaz Visser) had de eerste wedstijd thuis kansloos verloren met 1-7, maar speelde nu gelijk opgaande wedstrijden en verloren slechts met 6-2. Het koppel Boaz/Thomas won de jongensdubbel en Dirk won met zeer tactisch spel zijn enkel. Na afloop van de wedstrijd complimenteerde de begeleider van de tegenstander ons team met de grote vooruitgang ten opzichte van een paar maanden geleden. Hierbij werd extra aandacht besteed aan de vooruitgang van Sophie, die zaterdag over de baan vloog!
Net als het tweede team had het derde opstapteam de heenwedstrijd met grote cijfers (0-8) verloren. Nu wisten Nicolai Kees, Gerard Paans, Mark Speksnijder, Niels Pellicaan en Mattheun Rozendaal twee wedstrijden te winnen. Gerald wist zijn enkel en dubbel met Nicolai te winnen. Twee wedstrijden meer winnen dan de heenwedstrijd is een hele grote prestatie.

Deze week bereikte Cross Smash de mijlpaal van 50 jeugdleden. Een enorme prestatie die is te danken aan de zeer actieve Jeugdcommissie bestaande uit Sebastiaan Visser, Kristel Verduijn, Madelief Eertink, Kim Beumer, Willem Schouten en Cas Beumer. Om deze omvangrijke groep blijvend te voorzien in kwalitatieve training en begeleiding is de trainersgroep bestaande uit Sebastiaan Visser, Richard Verschuren en hulptrainer uitgebreid met Mathijs van Lelieveld en René van Campenhout. Mathijs is actief speler bij Vridos, oud-speler van Cross Smash en woonachtig in Werkendam. René is trainer en speler bij BC Arkel en heeft vroeger in de top van de Nederlandse jeugd gespeeld. Wij wensen Mathijs en René veel succes en met name veel plezier.