Huurdersbelangenvereniging promoot zonnepanelen

WERKENDAM – De Huurdersbelangenvereniging (HBV) Land van Heusden en Altena houdt op 19 april om 19.30 uur haar jaarvergadering in de Ontmoeting op de Hoogstraat in Werkendam.

Na het huishoudelijke gedeelte wordt vanaf 20.30 uur voorlichting gegeven door Wocozon, die zonnepanelen gaat leggen op de huizen van Woonservice Meander. Het gaat om de eerste fase van 400 huurwoningen. De huurders worden daarvoor in mei per brief benaderd. De tweede fase komt in 2018 aan bod. Door de zonnepanelen kan de energierekening omlaag, zodat huurders lagere woonlasten betalen. De eerste honderd huurders die kiezen voor de zonnepanelen op hun dak krijgen van de HBV een bedrag van 25 euro cadeau. Voorwaarde is wel dat de huurders lid zijn of worden van de HBV.

Het cadeautje wordt bekostigd van het bedrag van 2500 euro dat de HBV vorig jaar cadeau kreeg van Woonservice Meander bij haar 25 jarig bestaan. Naast het geldbedrag van 25 euro krijgen de huurders die kiezen voor zonnepanelen een spaarlamp cadeau van de Huurdersbelangenvereniging. Ook andere huurders die lid worden van de HBV krijgen een spaarlamp cadeau.