Deelnemers van Maestro concert bekend

NIEUWENDIJK – Op zaterdagavond 20 mei 2017 organiseert fanfare ONS: Maestro Nieuwendijk. Vijf bekende Nieuwendijkse gezichten zullen in de tot concertzaal omgetoverde sporthal De Iris strijden om de felbegeerde Maestro-Nieuwendijk-titel.

De vrouwelijke Maestro’s zijn Maria den Haan en Elly Walraven. Maria is voor voetballend Nieuwendijk jarenlang de gastvrouw in de kantine geweest. Elly is jaar-en-dag het gezicht van de Nieuwendijkse dokterspraktijk geweest. De mannelijke Maestro’s zijn Otto van Breugel, René Wouda en Dick Romijn. Otto is gemeenteraadslid in Werkendam en heeft al veel voor de Nieuwendijkse bevolking betekend. Dominee René Wouda kwam 17 jaar geleden met zijn gezin in de pastorie naast de Gereformeerde kerk wonen. Dick Romijn was in de jaren ’80 en ’90 de gastheer van het oude Tavenu.

De organisatie verwacht met deze Maestro’s een mooie weerspiegeling van de Nieuwendijkse bevolking te hebben gevonden. Onder begeleiding van ONS-Maestro Anneke Konings-Kros zullen zij de komende weken de kneepjes van het dirigeervak onder de knie proberen te krijgen. Op 12 en 19 april wordt er ook met het orkest geoefend, zodat ze op 20 mei als echte Maestro’s de strijd met elkaar kunnen aangaan.