Informatiebijeenkomst brandweervrijwilliger

AALBURG – Brandweerteams in de gemeente Aalburg zoeken versterking. In Genderen en Wijk en Aalburg zijn nieuwe vrijwilligers (M/V) nodig. Betreed die brandweerwereld en zet je in voor je eigen samenleving.

Als vrijwilliger word je in twee jaar tijd volledig opgeleid tot allround brandweerman of -vrouw. Brandweermensen werken in een team met als belangrijkste taak uitrukken naar branden en ongevallen. Hiervoor wordt wekelijks geoefend. Hoewel het vrijwilliger heet, staat tegenover de tijd die besteed wordt aan de brandweer een vergoeding.

Iedereen die in aanmerking wil komen als vrijwilliger is tussen de 18 en 45 jaar en moet een goede gezondheid en conditie hebben. Bij voorkeur wonen en werken de brandweermensen zo veel mogelijk in de kern waar ze bij de brandweer willen, omdat snelheid altijd geboden is in geval van een alarm. De brandweer gaat op woensdag 19 april om 20.00 uur een informatieavond houden in de brandweerkazerne aan de Bergstraat 50 in Wijk en Aalburg. Op deze informatieavond zal de brandweercommandant u uitleggen wat het brandweerwerk inhoudt en welke rol u daarbij kunt vervullen. Ook is er gelegenheid het brandweermaterieel te bekijken en vragen te stellen.