Aanleg glasvezelnetwerk Aalburg van start

WIJK EN AALBURG – Woensdag 5 april was een belangrijke dag voor Glasnet Aalburg. Het inmiddels vergevorderde idee voor een glasvezelnetwerk in de Gemeente Aalburg is een volgende fase ingegaan: de eerste schop in de grond is gezet.

Initiatiefnemers Willem Bok van Glasnet Aalburg en Jan Maarten de Bruin van het Willem van Oranje College zijn blij dat de realisatie van hun razendsnelle netwerk weer een stap dichterbij is gekomen. Gezien het nog steeds groeiende gebruik van internet is een sneller en veiliger netwerk van groot belang. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen, is het noodzakelijk daar nu al op voorbereid te zijn. Glasvezel is hier de oplossing voor.

Bij de aftrap van de aanleg, die plaatsvond bij het startpunt van het traject aan de Kromme Nol in Wijk en Aalburg, was naast de heren Bok en De Bruin, vertegenwoordigers van de gemeenten in het Land van Heusden en Altena en een aantal ingeschreven ondernemers, tevens het projectteam van aannemersbedrijf Spitters uit Waalre aanwezig. Na het welkomstwoord door Willem Bok werd het projectteam dat deze klus gaat klaren aan de aanwezigen voorgesteld. Na afloop zijn de aanwezigen vertrokken naar het gemeentehuis van de Gemeente Aalburg, waar de persbijeenkomst plaatsvond en de hobbelige weg naar het ‘eerste-schop-in-de-grondmoment’ nader werd toegelicht.