Spannende en gezellige Badminton Club Derby

WERKENDAM – Cross Smash Opstapteams 2 en 3 komen uit in dezelfde competitiepoule. Afgelopen zaterdag stond hierdoor de eerste club derby op het programma.

Het meer ervaren tweede team wist de wedstrijd in de Crosser te winnen met 5-3. Een hoofdrol was echter weggelegd voor team 3 speler Niels Pellicaan, die zijn beide partijen wist te winnen.

Dirk Alberts, Thomas Ebert, Bjorn Smaal, Boaz Visser en Sophie Smaal namen het namens team 2 op tegen Niels Pellicaan, Nicolai Kees, Gerald Paans, Mattheun Rozendaal, Mark Speksnijder en Jan Snoei. Helaas kon Lianne van Maastricht (team 3) niet aanwezig zijn. Aangezien tegen iedere tegenstander thuis en uit wordt gespeeld, treffen beide teams elkaar nog een keer. Die wedstrijd op 27 mei is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat wordt erg gezellig en spannend.

Het eerste regioteam onder 15 jaar speelde zaterdag de eerste returnwedstrijd van het seizoen tegen Nerash uit Bergschenhoek. Nadat de heenwedstrijd was gewonnen met 6-2 werd nu thuis gewonnen met 8-0. Uit werd het jongensdubbel nog verloren in drie spannende sets, nu knap gewonnen in twee sets. De enkels waren door Nerash tactisch omgedraaid, toch wisten Marlies de Jong, Gernine Koek, Daniël Schermers en Joris de Jong de wedstrijden te winnen, al waren hier wel drie sets voor nodig. Volgende week staat de returnwedstrijd tegen Vridos uit Giessenburg op het programma.

Het eerste opstapteam speelde uit tegen The Flying Shuttle uit Barendrecht. Zonder de zieke Carlijn en geblesseerde Anne-Marije vertrok het team al om 8 uur vanwege de aangekondigde afsluiting van de A15. Eenmaal in Barendrecht bleek het team een zware dobber te hebben aan deze tegenstander, waarvan uiteindelijk met 6-2 werd verloren. Kim Beumer en Matthias de Jong wisten beide hun enkelspelen te winnen. Hierdoor is Kim nog steeds ongeslagen.

Zaterdag 1 april namen Ronald van Wijk, Cas Beumer en Richard Verschuren deel aan het Leerdam Open. Dit toernooi werd gespeeld in de klassen 4, 6 en 8. Klasse 4 is het een na hoogste niveau in de badmintonsport, te vergelijken met de Jupiler League bij voetbal. Helaas wisten Ronald en Cas hun eerste ronde van het enkelspel in de 6 niet te winnen, aan de zijde van oud-lid Sander wist Ronald in deze klasse wel een dubbel in de poule te winnen. In klasse 4 wist Richard de kwartfinale te bereiken. In deze kwartfinale wist hij nog wel de eerste set te winnen van de latere winnaar, maar moest hij conditioneel zijn meerdere erkennen in de resterende sets. Cas, pas 15 jaar, speelde samen met Richard zijn dubbel in de 4. Met zeer aanvallend spel wisten zij zelfs een set te winnen en verloren zij pas in de derde set met 21-19.