Rondé tijdens Zomerfeest Gorinchem

GORINCHEM – RONDÉ. Vijf letters. Vijf bandleden. De Spaanse vervoeging van samenkomen.
Rondé ontstaat in de lente van 2014 uit een schoolopdracht van de Herman Brood Academie.

Ondanks de verschillende achtergronden, van punk tot psychedelica en gospel, is er direct een klik tussen de bandleden. In april 2014 neemt de band deel aan Herman Brood Academie on Tour, een korte tournee langs bekende poppodia in Nederland. In Paradiso vindt dan hun eerste optreden in de huidige bezetting plaats.

Op de valreep schrijft Rondé zich in voor deelname aan de Popronde in het najaar van 2014. Tot hun grote verbazing worden zij geselecteerd. De band heeft op dat moment namelijk nog maar één demo, ‘Run’, op de plank liggen. De groep staat in de maanden daarna in de voorprogramma’s van onder meer Bells Of Youth en de Britse singer-songwriter Nick Mulvey.

De snelle opmars van Rondé loopt begin 2015 een kleine vertraging op. Zangeres Rikki Borgelt wordt aan haar stembanden geopereerd. De zangeres had al een tijd last van haar stem en om blijvende schade te voorkomen moet ze onder het mes. Gelukkig is Rikki op tijd hersteld en speelt Rondé in augustus 2015 op het Groenmarkt podium als voorprogramma van Nielson.

2017 is een bijzonder jaar voor Rondé; de band bracht haar debuutalbum uit en speelt dit voorjaar een eigen uitverkochte clubtour in o.a. Paradiso, Doornroosje en De Oosterpoort. De single ‘Naturally’ werd NPO Radio 2 Top Song en ‘Why Do You Care’ werd na ‘Run’ en ‘We Are One’ de derde 3FM Megahit op rij voor de band. Met het album ‘2017’ en de single ‘Naturally’ is Rondé genomineerd voor de 3FM Awards in de categorieën ‘beste album’ en ‘beste nummer’.

Rondé speelde op grote festivals als Lowlands, Concert at SEA en Mysteryland en is donderdag 17 augustus te zien op de Gorcumse Groenmarkt. Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt al bekend dat op woensdag 16 augustus Broederliefde het podium betreedt.