Jongeren aangehouden na vernielen leegstaand pand

RAAMSDONKSVEER – De politie heeft vrijdagmiddag 31 maart 2017 in de Paulus Potterstraat in Raamsdonksveer vijf jongeren aangehouden. Een zesde verdachte heeft zich later op het bureau gemeld.

Het zestal was over het hek van een leegstaand pand geklommen en had binnen allerlei vernielingen gepleegd. Het gaat om vier 13-jarigen uit Waspik, een 12-jarige uit Nieuwendijk en een 12-jarige uit Dussen.

De politie kwam de jongeren op het spoor dankzij een oplettende getuige. Het zestal is aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen goederen. In het pand bleken onder andere wanden en ruiten te zijn vernield. De jongeren zijn meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet. Ze hebben een verklaring afgelegd en zijn vrijdagavond in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.