Gezondheids Challenge bij Fysiotherapiepraktijken

ALMKERK – Twee fysiotherapiepraktijken in Almkerk organiseren samen een Gezondheids Challenge. Mensen die willen werken aan hun gezondheid, zowel preventief of als ondersteuning van een chronische ziekte kunnen deelnemen.

De officiële benaming is Nationale Diabetes Challenge, omdat het hiermee oorspronkelijk is begonnen, maar het wordt door deze praktijken breder getrokken om mensen bewust te maken dat met een kleine interventie (zoals wandelen) veel kan worden bereikt op het gebied van welbevinden.

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim 9200 euro. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. De fysiotherapiepraktijken in Almkerk gaan ze daarbij helpen. FysioFit Altena en Fysiotherapie Almkerk doen namelijk mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Op vrijdag 7 april 2017 organiseren de fysiotherapiepraktijken een informatieavond over de Diabetes Challenge in zalencentrum ’t Verlaat in Almkerk. Iedereen die interesse heeft, is om 19.30 uur welkom.