Wandelen en vogels kijken rond de eendenkooi

BABYLONIËNBROEK – Wandelen en vogels kijken rond de eendenkooi kan op Tweede Paasdag in Het Pompveld in Babyloniënbroek.

Speciaal voor de Dag van het Landschap gaan we onder leiding van een gids een kijkje nemen bij de eendenkooi. De rest van het reservaat is verboden terrein voor het publiek, zodat de rust in de wijde omgeving verzekerd is. Unieke en zeldzame dier- en plantensoorten, zoals tjif tjaf en tuinfluiter profiteren hiervan. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de eendenkooi en zijn kooiker. In Brabant liggen er nog maar 14 en in heel Nederland nog maar 100. Buiten ons land komen ze haast niet voor.

Het is raadzaam om voor deze wandeling (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet meewandelen. Deelname is gratis een aanmelden is niet nodig. Wandel mee op maandag 17 april 2017 om 12:00, 13:30 of om 15:00 uur. Bezoek voor meer informatie de website www.beleefdebiesbosch.nl.