Wethouder opent 'Kunst aan de Dijk'

NIEUWENDIJK – Op zaterdag 8 april zal wethouder John Bakker om 12.00 uur de kunstroute feestelijk openen op de hoek van de Kerkweg en de Rijksweg bij het Jan Biesheuvel Dijkhuis.

De openingshandeling zal bestaan uit het onthullen van een fotodoek van Irene Damminga met daarop een gedicht van dorpsdichter Marcel Vaandrager. Iedereen wordt uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Vierentwintig kunstenaars laten hun kunst zien op 12 (bijzondere) locaties, waarvan er op tien locaties kunstenaars aan het werk zijn. Op drie locaties worden workshops gegeven. Dit alles wordt gelardeerd met straatartiesten, koren, de meidengroep Gadget, folkgroep Chanting Lads en een vliegershow door The Sky-Pirates. Kinderen kunnen zowel op de zaterdag als de zondag onder begeleiding gratis een eigen vlieger maken in de Bibliotheekzaal van de gereformeerde kerk aan de Kerkweg 1.
Als het weer meezit kunnen de zelfgemaakte vliegers gelijk worden opgelaten.

Iedereen die tijdens dit weekend foto’s van Nieuwendijk maakt kan meedoen aan de fotowedstrijd. Op zaterdag rijdt de Hankomotief langs de route en op zondag een ingevlogen Tuc-Tuc. Zowel op zaterdag als zondag is de kunstroute van 13.00 uur tot 17.00 uur. In verband met een jeugddienst is de gereformeerde kerk op zondag echter tot 16.00 uur open.