Gorcums College inspecteert gronden Giessenlanden

GORINCHEM – De gemeenteraad van Gorinchem heeft het college van burgemeester en wethouders opgeroepen de wens van de inwoners van Arkel en Schelluinen in de herindeling van Giessenlanden en Molenwaard serieus te nemen.

Het college zet de eerste stap door een werkbezoek te brengen aan Arkel en daar de Gorcumse eigendommen te inspecteren. Het college van burgemeester en wethouders bracht het eerste werkbezoek aan Arkel. Gorinchem heeft daar nog enkele percelen grond in bezit. Die gronden werden door het college geïnspecteerd. Ook zal het college met ambtenaren van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling de potentiële herindelingsgrens beoordelen. Dit is nodig om de gemeenteraad van Gorinchem goed te informeren over de economische en ruimtelijke ontwikkeling die Gorinchem doormaakt als Arkel en Schelluinen per 1 januari 2019 zijn opgenomen binnen de Gorcumse gemeentegrenzen.

Het college voorziet een economische groei van circa 11% per jaar als de dorpen Arkel en Schelluinen bij Gorinchem worden gevoegd. Deze economische ontwikkeling vertaalt zich in een betere financiële positie van Gorinchem en een versterking van de centrumfunctie die Gorinchem voor de regio kan vervullen.