De Stuiter laat sprookjes herleven in '1001'

UITWIJK – In juni speelt De Stuiter de verhalen van 1001-nacht. Voor deze verhalen uit het verre oosten strijken zij neer aan de andere kant van de Maas, in Gelderland, op ‘Batterij onder Poederoijen’.

Hier op de Hollandse klei, een prachtig stukje Neerlandse historie, zal de sfeer uit het Midden-Oosten de bezoekers versteld doen staan. Regisseur Niek Dekker heeft een aantal bekende en onbekende verhalen weten om te toveren tot een gracieus theaterstuk.

Koning Sjahriaar is door zijn vrouw bedrogen. Om herhaling te voorkomen besluit hij voortaan elke avond een nieuwe maagd te huwen en haar de volgende ochtend ter dood te brengen. Na enige tijd huwt hij de dochter van zijn grootvizier: Sheherezade. Om aan de executie te ontkomen vertelt zij hem in de huwelijksnacht een verhaal dat nog niet af is. Om te weten hoe het verhaal afloopt spaart de koning haar leven. De volgende nacht komt het vervolg, maar ook dat verhaal is niet af. De koning gunt haar nog een nacht. Dit houdt Sheherazade 1001 nachten vol en levert prachtige verhalen op.

De speeldata zijn 22, 23, 24, 29, 30 juni en 1 juli. De kaartverkoop start in mei. Voor meer informatie kunt u terecht op www.destuiter.nl.