Mirre van der Nat plaatst zich voor Jong Talent

GIESSEN – De uit Giessen afkomstige turnster Mirre van der Nat heeft zich geplaatst voor de finale van de Jong Talent Wedstrijd. De nog jonge turnster deed dit door prima scores neer te zetten in de twee voorwedstrijden die werden geturnd.

Afgelopen zaterdag turnde Mirre de tweede voorwedstrijd van de Jong Talent Wedstrijd in de categorie mini. Hierin turnen alle turnsters met geboortejaar 2010 die in de toekomst op hoog niveau zullen uitkomen binnen de Koninklijke Nederlandse Gym Unie. Mirre mocht haar wedstrijd starten op het toestel sprong, waar zij voor het eerst op 90 centimeter de overslag tot ruglig turnde. Een uitdaging want de mattenstapel is bijna even groot als haar. Zij voerde dit keurig uit en behaalde maar liefst 13,725.

Ook op brug is Mirre een talent in de dop. Zij trekt zich met gemak meerdere malen om de brugligger heen. De vorige wedstrijd werd zij niet voor niets eerste op dit toestel, maar ook deze keer deed zij het erg goed. Een 13,450 was het resultaat.

Op het toestel evenwichtsbalk turnt Mirre strak en netjes. Ze maakt alle elementen keurig af en presenteert zich goed aan de jury. Wel wordt er nog gewerkt aan de sprongetjes. De turnster kreeg een 12,000 voor de oefening en turnde mee in de middenmoot. Het laatste onderdeel vloer heeft een oefening vol moeilijke elementen. Mirre weet deze echter feilloos uit te voeren.

Aan het einde werd bekend gemaakt of deze punten genoeg waren voor een doorstroming naar de finale van de Jong Talent Wedstrijd die op 27 mei 2017 geturnd zal worden in Barendrecht. Mirre mocht zich met een totaalscore van 51,125 bij de turnsters voegen die in mei hun finale mogen turnen. Ook haar medeturnsters bij S.V. Hamarithi in Aalst, Eva van de Werken en Isabel Spiering mogen dit kampioenschap turnen.