Goede voorbereiding Biesboschzwemmers

ANDEL/AMERSFOORT – Tijdens de clubkampioenschappen van Den Doorn in Andel en een masterswedstrijd in Amersfoort hebben de diverse leden van de Biesboschzwemmers goede resultaten geboekt.

Vooral de tijden van Erik Huisman, Marjolein van den Berg Paul en Annette Wijnja vielen op.

Clubkampioenschappen Den Doorn:
In Andel wist Erik op al zijn starts zijn tijden aan te scherpen. Op de 200 vrije slag haalde hij ruim vijf seconden van zijn tijd af, terwijl op de 50 meter er ruim een seconden van zijn tijd ging. Op zijn laatste afstand, de 100 schoolslag, wist Erik ruim een halve seconden sneller dan ooit te zwemmen.

Marjolein was op de 50 en 200 rugslag ingeschreven en zij wist op de laatste afstand zich met enkele tienden te verbeteren. Twee weken geleden was ze er al dichtbij geweest, maar nu in Andel ging ze ruim twee seconden sneller dan toen. Op de rugslag sprint bleef ze net boven haar beste tijd steken.

Voor Emma van der Spoel, Pieter Vink en Ingmar Visser waren er ook tijdsverbeteringen terwijl Sabrina Boekhout, J.P. van Rossem, Hannah en Rik Vink ook mooie tijden lieten noteren.

Masterswedstrijd Amersfoort:
In Amersfoort zwommen Paul en Annette een wedstrijd in het plaatselijke 50 meterbad als voorbereiding op de Nederlandse en Wereld Masters Kampioenschappen later dit jaar. Op de 100 vrije slag wist Paul zich met ruim een halve seconde te verbeteren. Eerder had hij op de 100 vlinderslag ruim vier seconden sneller gezwommen dan ooit, maar doordat hij bewoog bij de start kwam deze tijd niet in de boeken. Annette was heel tevreden met haar tijd op de 50 schoolslag, deze was maar net iets langzamer dan in mei vorig jaar tijdens de Europese Masters Kampioenschappen in London. Op de 200 schoolslag begon ze te rustig waardoor ze ook op dit nummer iets langzamer was dan in London.

De komende weken staan er nog diverse wedstrijden op het programma voordat de belangrijke wedstrijden op de agenda staan.