Zilver internationaler WW cup Duitsland

PUDERBACH/WIJK EN AALBURG – Vrijdag is Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg naar het Duitse Puderbach afgereisd om deel te nemen aan de Internationale WW cup.

Rick, die uitkomt voor Karate do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Senioren. Om half 9 was Rick als allereerste aan de beurt. Overtuigend wist hij zijn eerste ronde met 5-0 te winnen. In de tweede ronde lag het dichter bij elkaar en won Rick met 3-2 van de uiteindelijk nummer 3. In de derde ronde won Rick wederom met 5-0 en mocht hij zich gaan opmaken voor de halve finale.

Ook de halve finale wist Rick winnend af te sluiten met een 3-2 overwinning. Een finale op een internationaal meetmoment. Doordat Rick hele zware tegenstanders in de voorronden had geloot moest hij in de finale terugvallen op een wat kortere kata, desondanks kreeg Rick toch een vlag. Rick verloor helaas met 4-1. Maar toch een hele mooie 2e plaats.