Zestien medailles tijdens BiesBosch Trofee

GORINCHEM – Twee weken na de competitiewedstrijd waren de Biesboschzwemmers opnieuw gastheer in het Caribabad te Gorinchem. Ze organiseerde de veertiende editie van de BiesBosch Trofee.

De wisselbeker ging naar De Warande uit Oosterhout voor Zwemlust-Den Hommel. De Biesboschzwemmers wisten WZV uit Waalwijk voor te blijven. Met 6 zilveren, 10 bronzen en 35 persoonlijke records was het zeker een geslaagde middag.

Drie bronzen medailles werden behaald door de estafetteploegen. De middag begon met de 10×50 vrije slag estafette en de ploeg bestaande uit Romée van Rossem, Niels Muijt, Leandra van Oord, Jan-Bart Verheij, Ilse van de Pol, Leendert Paans, Marjo Goelema, Simon Schmidt, Sanne van de Pol en Tom Kruis wist bijna zeven seconden sneller te zwemmen dan hun inschrijftijd en dit was dus goed voor brons. De 4×50 vrije slag estafetteploegen wisten ook beide brons te halen. Sacha Maas begon met een persoonlijk record van ruim een seconde en zij werd gevolgd door Femke Golverdingen, Julia Verhoeven en Ilse en ook zij waren sneller dan hun inschrijftijd. Ook Jurrian en Jan-Bart Verheij, Simon en Leendert waren sneller dan hun inschrijftijd. Jurrian was net als Sacha sneller dan ooit op zijn 50 ‘vrij’.

Behalve de estafettemedailles waren er ook persoonlijke medailles en dit waren er dertien in totaal. Bijna de helft daarvan, zes medailles, hadden een zilveren kleur. Leendert Paans (100 vlinderslag), Tom Kruis (100 vlinderslag), Sanne van de Pol (100 vrije slag en schoolslag), Romée van Rossem (100 rugslag) en Redine van Breugel (100 vlinderslag) mochten plaats nemen op de één na hoogste trede van het podium. Voor Romée en Redine was er een gouden randje want zij deden dit met een persoonlijk record.

Nick Lisman (100 vrije slag en schoolslag), Simon Schmidt (100 vrije slag), Tom Kruis (100 vrije slag), Marjo Goelema (100 schoolslag), Anne-Lize de Raad (100 vlinderslag) en Julia Verhoeven (100 vlinderslag) haalden allen brons. Nick en Anne-Lize deden dit met een persoonlijk record. Tom keerde halverwege op de vrije slag als tweede maar kwam verkeerd met zijn voeten tegen de kant en hij zwom ondanks de pijn toch door, maar de zilveren medaille kon hij helaas niet veroveren.

Naast de medailles en al vermelde persoonlijke records waren er ook records voor Celine Besselink, Femke, Chimène en Larissa Huisman, Rens Lisman, Kathy Maas, Leandra van Oord, Hannelie de Raad, Jan-Bart Verheij en Margonda Versluis. Yara Besselink en Niels Muijt zwommen beide twee afstanden voor de eerste keer en zij wisten goede races te zwemmen met mooie eindtijden tot gevolg.

Eind april zal een deel van deze groep in Antwerpen meedoen aan een internationale wedstrijd en daarna staan de Regio Zomer Kampioenschappen van Zeeland, Limburg en Noord-Brabant op de agenda.