Knap herstel 'gehavend' eerste badmintonteam

WERKENDAM – Het eerste regioteam onder 15 jaar trad zaterdag aan zonder vaste kracht Marlies de Jong, maar met Gernine Koek, Joris de Jong en Daniël Schermers en invaller Kim Beumer.

Die laatste toonde aan ondanks haar 13 jaar haar mannetje te staan in de onder 15 jaar en won als enige al haar wedstrijden. Uiteindelijk werd tegen ABC Swindregt in Zwijndrecht met 3-5 gewonnen. Een knap herstel na de thuisnederlaag van vorige week.

Het eerste opstapteam had een competitievrij weekend, maar de meeste spelers (Matthias de Jong, Cas Speksnijder en Patrick Oevermans) waren toch in sporthal De Crosser aanwezig om het tweede opstapteam aan te moedigen en te helpen, bijvoorbeeld door te tellen. Het tweede team speelde tegen het zeer sportieve BC Alblasserdam. De spelers van boven de rivieren bleken echter te sterk en wisten zes van de acht wedstrijden te winnen. Boaz Visser wist als enige zijn wedstrijden weer te winnen. Erg leuk dat aan zijn zijde Thomas Ebert zijn eerste competitieoverwinning boekte en dat ook Sophie Smaal, Bjorn Smaal, Dirk Alberts en Lianne van Maastricht zich week-op-week verbeteren.

Het derde opstapteam speelde uit tegen BV Silver Shuttle uit Hendrik-Ido-Ambacht. Helaas wisten deze toppers Niels Pellicaan, Nicolai Kees, Gerald Paans en Mattheun Rozendaal in de Zwijndrechtse Waard geen wedstrijd te winnen. Omdat het tweede en derde opstapteam uitkomen in dezelfde poule staat komende week een heuse club derby op het programma. De trainers hadden het idee de twee teams te mengen, maar daar willen de trotse spelertjes niets van weten. Dit kan wel eens de belangrijkste wedstrijd van het seizoen worden.