Willem van Oranje wint tijdens beroepenwedstrijden

BREDA/WIJK EN AALBURG – Donderdag 16 en vrijdag 17 maart vonden de jaarlijkse beroepenwedstrijden plaats bij Bouwschool Breda. De beste leerlingen van scholen uit Brabant en Zeeland streden om de eer wie de beste zou zijn.

De wedstrijd timmeren werd gewonnen door Marc van der Linden uit Zuilichem en Ruben Bauman uit Brakel werd tweede. Beide leerlingen van het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg waren allebei erg bescheiden maar ook erg blij met deze mooie prestatie. Vol lof was de jury over hun werkstuk. Marc scoorde een 7,9 op een schaal van 8 en Ruben een 7,4.

Een vuren huishoudtrapje moest in twee dagen met handgereedschap worden gemaakt. Voor beiden lijkt een mooie carrière te lonken. De bouwwereld staat namelijk te springen om samen met heel veel jongeren te timmeren aan de toekomst van bouwend Nederland.