Palmpasen in de Ontmoetingskerk te Sleeuwijk

SLEEUWIJK – Vocaal Ensemble Cantica o.l.v. Henk van Andel, voert uit Het Lijden van onze Heer Jezus Christus volgens Johannes.

Het begrip Passie is natuurlijk vooral bekend door de Mattheus Passie van J.S. Bach, een groots werk, uitgevoerd door koor, orkest en solisten. Maar deze Passie van Jan Valkestijn is veel kleiner en intiemer, uitgevoerd door koor en enkele solostemmen. Getoonzet in 1977 op de tekst van het Johannes-evangelie. De solisten zingen de teksten van evangelist, Christus en Petrus of Pilatus, het koor vertolkt de stemmen van het volk en de priesters of soldaten. Al luisterende kan men zich inleven in de gebeurtenissen rond het lijden en sterven van Jezus, een moment van inkeer en bezinning aan het begin van de Goede of Stille week.

Koor en orgelmuziek uit de Anglicaanse traditie omlijsten deze passie. Naast het meditatieve element is er ook plaats voor actieve betrokkenheid, gezamenlijk wordt een aantal oude en nieuwe passieliederen gezongen. De passiedienst is op 9 april in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk en de aanvang is 18.30 uur.