Eerste winst jongste badmintonteam Cross Smash

WERKENDAM – Het jongste jeugdteam, onder 12 jaar, met in de gelederen Gerald Paans, Nicolai Kees, Niels Pellicaan, Mark Speksnijder en Mattheun Roozendaal, had nog geen enkele wedstrijd kunnen winnen, maar deze competitieronde wonnen ze er maar liefs

Thuis tegen Shuttle Up uit Sliedrecht werd de zeer gezellige, sportieve en spannende wedstrijd met 6-2 gewonnen. Extra leuk omdat alle spelertjes minimaal één wedstrijd wisten te winnen. Helaas kon de jarige Jan(tje) Snoei niet meedoen omdat hij ziek was.

Het eerste regioteam onder 15 jaar (Marlies de Jong, Gernine Koek, Joris de Jong en Daniël Schermers) had een zogenaamde offday. Ze kwamen in de vroege thuiswedstrijd tegen Silver Shuttle uit Hendrik-Ido-Ambacht matig uit de startblokken. Na de verloren jongens- en meisjesdubbel wist alleen Daniël knap zijn enkel te winnen, zodat na 2,5 uur intensief sporten en veel geuite emoties de eindstand 1-7 was. Hopelijk kan dit team zich volgende week herpakken voor de uitwedstrijd tegen ABC Swindregt.

Het opstapteam onder 15 jaar kwam zaterdag uit met vijf van de zeven spelers. Carlijn Domeni, Kim Beumer, Matthias de Jong, Cas Speksnijder en Andreas Cornet wisten hun stijgende lijn door te zetten door met 8-0 te winnen van SNA Badminton uit Bleskensgraaf. Hiermee nemen zij de koppositie over van The Flying Shuttle uit Barendrecht, hetgeen natuurlijk is gevierd bij de gele M in Gorinchem! Volgende week heeft dit team een weekje rust, terwijl de nummer 2 en 3 in de poule tegen elkaar spelen.

Zaterdagmiddag speelde het tweede opstap team uit tegen Shuttle Up uit Sliedrecht. Ondanks een 6-2 verlies, maakte het gewonnen gemengddubbel van Dirk Alberts en Sophie Smaal en het enkelspel van Boaz Visser indruk. Björn Smaal, Thomas Ebert en Lianne van Maastricht deden ook hun uiterste best, maar verloren helaas net. Volgende week spelen zij als enige team thuis en nog wel tegen de koploper.