Brons en zilver op tweede rayonwedstrijd

OCHTEN – Afgelopen weekend vond de tweede rayonwedstrijd voor de niveaus D2 en D3 plaats in Sporthal de Linie in Ochten.

Een groot aantal turnsters van S.V. Hamarithi uit Aalst mocht hier aan deelnemen. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters zich plaatsen voor de regiofinale in hun categorie. Wie zich hebben geplaatst, zal later bekend worden gemaakt. Wel wisten de turnsters van S.V. Hamarithi een bronzen en zilveren medaille te behalen.

In de ochtend was het de beurt aan de pupillen 2 D3. Aylin Compen, Eline van Zandvliet en Roosmarijn Groeneveld begonnen op het toestel balk met een aangepast repertoire. Dit werd gisteren in de training besloten omdat dit meer punten op zou leveren. Voor Aylin was dit zeker een goede zet. Zij turnde een stabiele oefening en kon zich staande houden op de dunne balk. Eline liet een grote verbetering zien op brug. Haar oefening was erg strak. Roosmarijn was op vloer erg beheerst. Eline werd uiteindelijk 11e, Roosmarijn 10e en Aylin greep voor de tweede keer nipt naast het podium, met een 6e plaats.

Ook de turnsters van pupil 1 D2 turnden ’s ochtends hun wedstrijd. Esmee en Jasmine waren beide heel netjes en stabiel. Lieke had wat pech met balk en moest het toestel twee keer verlaten. Ze scoorde wel een hoge 13,500 voor vloer. Mirre ging door haar voet bij het toestel brug, maar maakte het goed op het toestel balk met een erg mooie handstand, wat haar een 13,400 opleverde voor het toestel. Fiore liet een nette brugoefening zien. Zij werd uiteindelijk 26e. Lieke werd 20e, Mirre 19e, Jasmine 10e en Esmee 9e.

In de middag waren instappers D2 Mirthe van der Schans, Carlijn van Zandvliet en Esmeralda van Lopik aan de beurt. Zij turnen voor het eerste jaar grote wedstrijden en maken nog wat beginnersfoutjes. Dit is helemaal niet erg, want dit zie je bij alle turnsters in deze categorie. Mirthe turnde zich op vloer, brug en sprong naar de top. Carlijn was vooral op vloer erg netjes en liet hier een mooie overslag zien. Esmeralda turnde voor het eerst een overslag op dit toestel. Dit ging erg goed, maar de jury vond dat ze de ligsteun niet genoeg had laten zien en dit kwam haar duur te staan. Esmeralda behaalde uiteindelijk een 15e plaats, Carlijn werd 7e en Mirthe mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen voor de vierde plaats.

Ook Esther Raams maakte een grove fout. De pupil 2 D2 turnster vergat een onderdeel op balk, wat haar 2,3 punten kostte. De overige toestellen deed zij met zoveel beheersing. Op brug haalde ze zelfs de derde score met 13,700. Esther behaalde een 15e plaats, maar als zij het element op balk niet was vergeten had er zeker een medaille ingezeten.

Anneline van Heemskerk en Janine van Aalst waren als laatste aan de beurt. Zij komen uit in Jeugd D3. Anneline liet enorme progressie zien. Ze turnden een aantal bonuselementen meer en was stabieler op zowel balk als vloer. Janine turnde de sterren van de hemel. Haar koprol op balk lukte, het ophurken op brug lukte en op sprong kreeg ze de hoogste punten. Anneline werd allround 11e en Janine mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.