Altena Road Circuit start in de Bommelerwaard

REGIO – Op 1 april gaat het oudste Stratenloop circuit van ons land weer van start. Het Altena Road Circuit start dit keer echter niet in het Land van Heusden en Altena maar in De Bommelerwaard.

Dat heeft te maken met het feit dat de 2e Lenteloop van Brakel is opgenomen in het Altena Road Circuit voor 2017, daarmee komt het aantal wedstrijden weer op zes. Vorig jaar waren dat nog vijf wedstrijden. De Vestingstadrun in Woudrichem is ook dit jaar weer de afsluitende wedstrijd waar ook de prijsuitreiking van het circuit zal zijn.

De 2e Brakelse lenteloop wordt georganiseerd door de Hervormde Gemeente van Brakel. Ook dit jaar lopen ze samen voor een goed doel: Gambia Child. Dit is een hulporganisatie uit Nieuwendijk die zich inzet voor gehandicapten kinderen in Gambia.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:
1 april: Lenteloop Brakel (10 km)
5 juli: Van der Straatenloop Werkendam (5 km)
23 augustus: Stratenloop van Genderen (5 km)
7 september: B.B.Q. Compleetloop Giessen (5.2 km)
14 oktober: De Kurenpolderloop Hank (10 km)
4 november: De Vestingstadrun Woudrichem (21,1 km)