Aalburgse Boomfeestdag dit jaar in Meeuwen

MEEUWEN – Op woensdag 22 maart wordt weer de Nationale Boomfeestdag in Nederland gevierd.

De Stichting Nationale Boomfeestdag heeft als thema voor 2017 gekozen ‘bomen verbinden’. De gemeente Aalburg werkt dit jaar ook weer graag mee aan de boomfeestdag om zo het belang van bomen te onderstrepen. Dit jaar worden er bomen geplant in Meeuwen. De leerlingen van alle groepen van basisschool De Ark in Meeuwen nemen deel aan het planten van de bomen.

Op de T-splitsing Dorpsstraat/Moleneind te Meeuwen worden 21 fruitbomen geplant. Om 9.15 uur spreekt Burgemeester Naterop de kinderen toe. Vervolgens plant hij samen met 5 kinderen de eerste boom en onthult een herinneringsbord. Daarna planten alle overige kinderen de resterende 20 bomen. Weer terug op school krijgen de kinderen een oorkonde voor het meedoen. Tevens krijgen alle leerlingen een houten herinneringsliniaaltje en een appel.