Opnieuw gratis cursus Politiek Actief in Gorinchem

GORINCHEM – Op maandag 8 mei begint in het stadhuis van Gorinchem de tweede cursus Politiek Actief. Deze cursus biedt inwoners de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Hiermee wil de gemeente Gorcumers enthousiast maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. De eerste cursus die vorig najaar is georganiseerd, was zo succesvol dat, ook met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, is besloten de cursus dit voorjaar opnieuw aan te bieden.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus gaat alleen door als er zich minimaal 20 deelnemers aanmelden. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op maandagavond en één op donderdagavond in de periode tussen 8 mei en 15 juni. Naast theoretische kennis wordt er ook een avond aandacht besteed aan debatteren. De cursus is gratis en aanmelden kan tot 12 april via griffie@gorinchem.nl.